Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.03.07

Soltész Hanna

Sziasztok!

Soltész Hanna vagyok. Már két és fél éve koptatom a padot a Szinyeiben. Mint azt az oldalon már olvashattátok, én indítottam be a suliújságot, így gondoltam, most már itt az ideje, hogy egy kicsit megismerjetek.

Mivel nem szeretnélek untani titeket életem részleteivel, inkább arról írnék, hogy mit jelent nekem az írás és tulajdonképpen miért és hogyan jött létre a Szinyei Times.

Kisebb koromban mindig is imádtam szerepelni, ennek köszönhetően hét és fél évig táncoltam, a színpad a természetes közegem volt. Már alsós koromban rájöttem, hogy jól megy az írás. Egyszer (kb. harmadik osztályban) a tanárom azt hitte, hogy a szüleim írtak meg helyettem egy fogalmazást, mert túl jól sikerült. Majd jeleztem  a tanárnak, hogy az épp szóban forgó fogalmazást a suliban írtuk. :-)

Általánosban olyan szerencsém volt, hogy a magyartanárom szerkesztette az iskolaújságot. Egy párszor megkért, hogy írjak egy-egy ajánlót és az irodalom házimat is néha viszontláttam az újságban.

Ám időközben kicsit változtam, már nem szívesen szerepeltem, csak ha nagyon muszáj volt.  Írásban jobban ki tudtam fejezni magam, így rájöttem, hogy ez lesz az a hobbi, amit ha továbbfejlesztek, akkor elérhetek valamit az életben és olyannal foglalkozhatok, ami igazán fontos számomra és amit nagyon szeretek.

Mindezek után alig vártam a gimit, hogy jelentkezzek az iskolaújsághoz. (Szerintem akik olvasták a Szent Johanna gimit, azok megértik és számukra talán nem olyan meglepőek újságunk rovatai, például az ajánlók). Kicsit csalódtam, mikor megtudtam, hogy nincs suliújság. Sokáig (két évig) gondolkoztam azon, hogyan lehetne létrehozni az újságot, miként működhetne. Végül lett annyi ötletem, amiből már el lehetett indítani. Azt gondoltam, miért ne? Próbáljuk meg, nem veszthetünk vele semmit. Plusz legalább valami maradandót alkothatunk a gimiben és szerintem, mivel ez nem kötelező, mind szívesen csináljuk. Őszintén szólva, voltak olyan pillanatok, amikor nem hittem, hogy ebből lesz valami, de hála a tanárok támogatásának és lelkes szerkesztőinknek, sikerült.

Az írás mindig is az életem része volt. A jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni. Mindenki kérdezi, hogy miről szeretnék írni. Nekem mindegy, miről, csak írjak. Számomra mindig fontos volt az utazás, valami újnak a megismerése. Szeretnék minél több helyre elutazni, megismerni a világot. Mindig is nyitott voltam az új dolgokra, de ragaszkodom néhány állandó dologhoz az életemben, ilyenek például a barátaim. Egykeként nekem a barátaim jelentenek mindent a világon.

Szerintem ennyi elég is rólam. Köszönöm, hogy elolvastátok!

 

Soltész Hanna

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.