Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.25

SzMPG Gólyatábor 2018

Gólyatábor

2018

 

 

 

Idén a gólyatábort Velencén töltöttük. A szervezői csapattal a gólyák érkezése előtt két nappal leutaztunk, így volt időnk az előkészületekre, például a gólyatollak kivágására, amit minden gólyaláb nélkül is jól teljesítő gólya kapott.

 

s.jpgA gólyák érkezésének napján már nagy volt az izgalom, kíváncsiak voltunk arra a 150 új arcra, akikkel bővül az iskola. Az elkövetkezendő 3 nap alatt  minden erőnkkel azon dolgoztunk, hogy idén is egy összetartó évfolyamot  sikerüljön kovácsolni, még akkor is, ha ez 4-5 órás alvással és nulla percnyi szabadidővel  járt.

A gólyákat már érkezésükkor lesokkoltuk a tábor tánccal, amelyet az első nap csak fura fejjel néztek, ám az utolsó nap már teljes beleéléssel táncoltak.                                              

A nap fő programja az osztályonkénti sárkányhajózás volt a Velencei-tavon. A tó idilli csendjét csak a fölöttük szálló drón zavarta meg, melyet a partról irányított az egyik szervező.

 

z.jpg

Már aznap elkezdődtek a csoportfoglalkozások is, ahol közelebbről megismerkedtünk az új kilencedik évfolyammal. Örömmel tapasztaltuk, hogy lelkesek és aktívak.

 

 

 

A második nap az esti előadás elkészítéséről szólt. Minden csapat választott egy dalt, majd átírta a szövegét. Nem volt kis feladat, de a nap végére minden csoport előadott valami színvonalas (olykor kevésbé színvonalas) előadást. A lényeg, hogy minden jelenlévő jól szórakozott: a gólyák, a segítők, sőt olykor még a tanárok is elmosolyodtak egy-egy produkción. Az este folytatása fergetegesre sikerült, mert jött Makray tanár úr és a szerepjátékos, mutogatós, kiabálós dalok, melyeket mindenki torkaszakadtából üvöltött. Mindenki volt „Béla”, mentünk medvét vadászni, esőt csináltunk, volt ,,batten Joe” és természetesen a pillangó is elszállt (vagy inkább nem). Az estét DJ Szakál tanár úr zárta egy hajnalba nyúló diszkóval.

Az utolsó napi ébresztőnél már mi,  segítők is nehezen ébredtünk fel, de a piros-fehér bicikli nótája maximális hangerővel mindenkit kiparancsolt az ágyból. Aznap még egy ötállomásos vetélkedőn a csoportok összemérték ügyességüket. Feladat volt a kólakóstolás, a kukiból házépítés vagy rizsszámolás közben a zenék figyelése. A nap fő eseménye a gólyaeskü volt, amellyel a 150 ismeretlen arc valódi szinyeissé vált, még ha az Ausztralopitekusz szintjén is.

m.jpg

Hát ez volt az idei gólyatollas, táncolós, éneklős, sárkányhajózós, kólakóstolgatós, rizsszemszámolgatós, kukiházépítős és legfőképpen nevetős szinyeis gólyatábor.

Ha jövőre te sem szeretnél ebből kimaradni, akkor legyél nálunk gólya.

Ha azonban erről már lekéstél, egy lelkes gólyatábori segítő még válhat belőled.

 

A képekért köszönet Hornyák Gábor Tanár Úrnak.

Szilas Kincső Natália  9.a

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.