Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.13

Színház ajánló: Táncórák

Mark St. Germain - Táncórák

Vágy… Küzdelem… Másnak lenni…
A Mark St. Germain által írt Táncórák című kétszemélyes darab most Dicső Dániel rendezésében kerül színpadra a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café-ban.
A történet egy autizmussal élő férfi, Ever és a lábát eltört táncosnő, Senga megismerkedését meséli el. Evernek részt kell vennie egy rendezvényen, ahol illene táncolnia. Segítséget kér Sengától, hogy tanítsa meg táncolni, de a balesete miatt a karrierét gyászoló táncos ezt a feladatot csak rövid győzködés után vállalja el. Időközben kiderül, hogy Evernek betegsége miatt nem a tánccal, hanem az emberi érintéssel van nagyobb problémája. 
Vajon sikerül-e együtt leküzdeniük az akadályokat, s képes-e Ever megtanulni táncolni?
A színpadon Ullmann Mónika és Józan László hihetetlen alakítását láthatjuk. 
Ullmann Mónika zseniálisan játssza azt a kezdetben erős és független nőt, aki idővel átalakul először egy megtört, reményvesztett, később pedig egy érzékeny, boldog emberré. 
Józan László alakítása szó szerint lehengerlő. Teljesen hitelesen mutatja meg, milyen problémákkal kell megbirkóznia a hétköznapokban egy ilyen személyiséggel rendelkező embernek.
Én ezt a darabot mindenkinek ajánlom, mivel -hála a színészek lehengerlő alakításának- egyszerűen magával ragad. A karakterek küzdeni akarása képezi a darab lényegét, ami azt üzeni: soha nem szabad feladni, bármilyen nehézség elé állítson is az élet.

Soltész Hanna 10.A.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.