Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.13

Színház ajánló: Legyen Férfi, Monsieur Pignon!

Legyen Férfi, Monsieur Pignon!


Hazugság, másság, előítélet, elfogadás… Legjobban ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni a Paczolay Béla rendezésében a Thália Színház műsorára kerülő Legyen Férfi, Monsieur Pignon! című színdarabot, melynek alapja a francia Addig jár a korsó a kútra című film.
A történet szerint Monsieur Pingon, hogy megtarthassa állását -amely  felesége és fia elköltözése óta az egyetlen biztos pont az életében-, egy új ismerőse tanácsára ”más”-nak adja ki magát a munkahelyén, nem törődve azzal, mekkora lavinát indít el. A darab zsenialitása az, hogy nem a hazugság tényével foglalkozik, hanem Pignon kollégáinak reakcióival. Vajon képesek-e egy nem valódi problémát megfelelően kezelni?
A főszereplő, Pindroch Csaba alakítása lenyűgöző. Teljesen hitelesen alakítja, azt a szürke, visszahúzódó, átlagos könyvelőt, aki olykor-olykor nagyon őszintén kiborul hazugsága következményei miatt. A Pignon kollégáját, Santini-t alakító Szabó Győző hihetetlen természetességgel képes megformálni az előítéletes, néha-néha eléggé szabadszájú, ám nagyon is szerethető karaktert.
Ezt a darabot nyugodt szívvel tudom mindenkinek ajánlani, hiszen egy olyan alapvető problémát dolgoz fel, ami napi szinten megtörténik, de mindezt két és fél órányi humorral fűszerezi. Mégis, az előadást nézve az ember rájön, mennyire fontos a hétköznapi életben az elfogadás, valamint az, hogy egy apró hazugsággal a cél elérése érdekében milyen nem szokványos érdeklődést válthat ki az ember a körülötte lévőkből.

Soltész Hanna 10.A.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.