Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.25

Sportajánló: Krav Maga

Krav Maga

A Krav Maga egy gyakorlati tapasztalatokra épített taktikai és önvédelmi rendszer.

 Lichtenfed Imre a létrehozója, aki édesapjától, Samueltől tanulta meg a birkózás és az önvédelem alapjait. Imi és barátai részt vettek az antiszemita suhancok elleni küzdelmekben. Ezek az utcai harcok vetették el a Krav Maga magjait. Izrael létrejöttével megalakult az Izraeli Honvédelem, ahol Imi lett a Krav Maga vezető instruktora. Miután visszavonult katonai szolgálatából, elkezdte világszerte terjeszteni a Krav Magát Eyal Janilovval, a jobbkezével. Együtt kezdték el tanítani az érdeklődőket. A tananyagot felosztották szintekre, a szinteket pedig különböző színű övekhez rendelték. Imi átadta a vezető instruktori címet Eyalnak, aki megírta a hivatalos Krav Maga kézikönyvet.

A Krav Maga célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére, és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére. Ez a sport felkészíti a tanulókat a több ellenfeles küzdelmekre, illetve a késes, botos, lő- és más fegyveres támadások elleni védekezésre, valamint a pusztakezes harcokra is.

A Krav Magát azoknak a tanulóknak ajánlom, akik szeretnék elsajátítani az önvédelem technikáit, illetve, megtanulni, hogyan kell egy erősebb támadó ellen is sikeresen felvenni a harcot. Ebben a sportágban nincsenek bonyolult technikák, hanem alapvetően egyszerű megoldásokat találnak ki a védekezésre és támadásra.

Az iskolánkban is részt tudsz venni szerdánként az edzéseken, ha lesz elég jelentkező.

Ha iskolánkban ez nem valósulna meg, akkor járhatsz kedden és csütörtökön, 17:00-18:00-ig Krav Maga edzésre, amelyet kifejezetten kezdő és haladó kamaszoknak tartanak. Az edzést a VI. kerületben, a Bálint Zsidó Művelődési Házban tartják. Ha nem erre az edzésre szeretnél járni, akkor vannak vegyes és felnőtt csoportok is.

 

Jámbor Zsófia 10. A

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.