Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.13

Sorozat: Szívek szállodája

Szívek szállodája


Szülő-gyerek kapcsolat, barátság, szerelem, származásbeli különbségek, újrakezdés….
Legrövidebben így tudnám leírni, miről is szól az Amy Sherman-Palladino alkotta 2000. és 2007. között futó amerikai sorozat.
A történet egy egyedülálló anya és lánya lenyűgöző, nem mindennapi kapcsolatát mutatja be. Az egész ott kezdődik, hogy Lorelai Gilmore egy békés kisvárosban él 16 éves lányával, Roryval. Egy nap Lorelainak a szüleihez kell fordulnia segítségért, ám ez nem ilyen egyszerű, mert lánya születése óta Lorelainak megromlott a kapcsolata a szüleivel, mivel Lorelai elég fiatalon lett anya. Rorynak szembe kell néznie a teenagerek problémaival, úgymint szerelem, barátokkal való veszekedés, megfelelés az elvárásoknak, valamint álma beteljesítése, hogy újságíróvá váljon. Az évek alatt Rorynak és Lorelainak meg kell birkózniuk az élet nehézségeivel, ugyanakkor az ő kapcsolatuk mindent túlél, anya és lánya együtt mindenre képesek.
Lorelai Gilmore kedves, humoros és egyszerűen imádnivaló karakterét Lauren Graham alakítja. Hihetetlen, hogy bármekkora próba elé állítja is az élet, mindent képes megoldani. A legelképesztőbb az, hogy meg tudott állni egyedül a saját lábán, szülei támogatása nélkül és felnevelni egy nagyszerű gyereket.
Rory Gilmore intelligens, szorgalmas és szeretnivaló szerepét Alexis Bledel játsza. Rory nagyon sok mindenben hasonlít édesanyjára, bár ő néha komolyabban veszi a dolgokat. Ahhoz, hogy elérje álmát, olyan kiváló intézményekben teljesít kitűnően mint a Chilton Gimnázium és a Yale Egyetem. Az ő karaktere nagy példakép lehet sokak számára.
A hét évad alatt a történet számtalan olyan szituációt/problémát dolgoz fel, melyből tanulhat az ember. Különböző személyiségű embereket ismerhetünk meg a két főszereplő által, ettől lesz az egész olyan érdekes és vicces.
Mindenkinek ajánlom, akinek nincs még konkrét célja az életben, mert a két főszereplő kitartása, magabiztossága nagyon inspiráló. Szerintem ez több mint egy sorozat. Egy nem szokványos szülő-gyerek kapcsolat, amiből sokat tanulhatunk, miközben felhőtlenül szórakozhatunk a furcsa kisváros mindennapjait nézve.

Soltész Hanna 10.A.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.