Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.13

Könyvajánló: Matt Haig - A fiú, akit Karácsonynak hívnak

Matt Haig - A fiú, akit Karácsonynak hívnak


Haig műve 2015-ben jelent meg először Angliában, és azóta egy varázslatos karácsonyi tündérmeseként híresült el.
A brit regényíró alkotta történet első része Finnország egy erdős részén indul. Itt tölti ugyanis jeges mindennapjait Nikolas és édesapja, Joel egy romos házban, minden bizonnyal Finnország legapróbb faházában. Nikolas igen csekély mennyiségű játékkal rendelkezik. Mindössze két tárggyal büszkélkedhet: egy apja készítette szánkóval és egy répababával, amit még édesanyjától kapott. 
Az események akkor kezdődnek el igazán, amikor Joel a Messzi Északra indul a király megbízásából, hogy bizonyítékot találjon hat társával Koboldfalva létezésére.
Ezidőre Joel meghívja szerény hajlékukba nővérét, Karola nénit, és itt veszi kezdetét a Nikolast érő tortúra. A néni olyan kegyetlenül bánik vele, hogy a fiú egy nap elhatározza, elindul megkeresni elveszett édesapját, aki a tervezett két hónapos kirándulásról még mindig nem tért vissza. 
A kisfiú kalandos utazása tehát kezdetét veszi egy Mika nevű kisegér és egy rénszarvas társaságában. A rengeteg fordulat közepette a fiú talán még koboldokat is látni fog, akikről édesapja annyit mesélt neki.
Ha érdekel, hogyan vált a kalandja során a szegény kisfiúból a finn Karácsony Apó, és kíváncsi vagy édesapjának sorsára, akkor figyelmedbe ajánlom ezt a remekül illusztrált művet idei karácsonyi olvasmánynak.
Ezen kívül ajánlom ezt a szeretettel teli és nem mindennapi karácsonyi történetet mindenkinek, aki kicsit hangolódni szeretne a közelgő ünnepre, és nyitott a különleges, alternatív karácsonyi mesékre.

A sorozat következő része: A lány, aki megmenti a karácsonyt

Móczár Anna 10.A.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.