Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.25

Könyvajánló: Borsa Brown - Az Arab

Borsa Brown: Az Arab (sorozat)

 

Borsa Brownnak, az álnéven publikáló bestsellerírónőnek vitathatatlanul a 2015 és 2017 között kiadott „Az Arab” sorozat hozta meg a kasszasikert.

A cselekmény a világ egyik legelszigeteltebb országában, az Arab-félszigeten lévő Szaúd-Arábiában játszódik. A könyv bepillantást enged az arab kultúra és az iszlám vallás világába. Láttatja a nők helyzetét, megismertet az európai ember számára oly furcsa és nehezen érhető keleti kultúrával. Mindezt az Al-Szudari família, azaz a királyi család tagjainak szemszögéből teszi. A sorozatban cselszövés, árulás és egy kontinenseket átívelő mérhetetlen szerelem is helyet kapott. Természetesen a regényekben magyar helyszínek, szereplők is megelevenednek annak érdekében, hogy az olvasó még jobban bele tudjon helyezkedni ebbe a nem mindennapi világba.

E könyv lapjain egy sokak által tabuként kezelt téma kerül feldolgozásra, megfűszerezve az írónő sajátos, humoros, mégis a megfelelő pillanatokban kellően komoly stílusával.

Ajánlom ezt a sorozatot mindazoknak, akik nem félnek megismerkedni az 1001 éjszaka meséinek valódi, korszerű, korlátokat ledöntő változatával, és készek megismerni a hétköznapi európai ember számára oly megfoghatatlannak tűnő Közel-Keletet, illetve a mostanában oly sokat emlegetett iszlám vallás egy eddig ismeretlen, lélegzetelállító másik oldalát.

A sorozat kötetei: Az Arab, Az Arab szeretője, Az Arab lánya (I.-II.) , Az Arab fia

 

Szivek Laura 11.F

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.